טיפים לתחזוקת מכונת קפה מקצועית

רכישת מכונת קפה מקצועית היא משהו שלא עושים כל יום, השקעתם זמן במחקר קראתם תגובות והשקעתם ממיטב כספכם כדי לקנות את מכונת הקפה שלכם, אז מן הסתם אחרי כל ההשקעה הכספית והזמן שלכם תרצו לשמור על מכונת הקפה שלכם תקינה לאורך זמן, לשם כך הכנו עבורכם מספר טיפים לתחזוקת מכונת קפה מקצועית.

 

  • מים – בכל מכונת קפה תהיה אשר תהיה יש מיכל מים ממנו המכונה שואבת את המים ומזרימה אותם בלחץ דרך הקפסולה / הפד או הפילטר, איכות המים חשובה אין כמוה גם לאיכות הקפה שיצא לכם וגם לשמירה על המכונה, שימוש במים מינרלים מזוקקי אבנית ואיכותיים תשפר את טעמו של הקפה אך גם תקטין משמעותית את הליך הצטברות האבנית, לכן טיפ ראשון שלנו הוא השתמשו במים מינרלים מזוקקי אבנית ואיכותיים.
  • ניקוי זרבובית הקצפת החלב – אם אתם משתמשים באפשרות של הקצפת החלב עליכם לדאוג לניקוי מהיר לאחר כל שימוש וניקוי יסודי אחת לשבוע לפחות כיוון שחוסר תשומת לב לתחזוק חלק זה עלול להביא לסתימה שלה הזרבובית על ידי חלב שנקרש, ברוב המכונות המקצועיות הזרבובית ניתנת להסרה ואז תוכלו להשרות אותה במים רותחים עם סבון אחת לשבוע.
  • ניקוי מטחנה ואופן שימוש נכון – אם ברשותכם מכונה עם מטחנה דאגו בכל פעם שאתם מכינים קפה להשים את כמות הפולים המינימאלית הדרושה לצורך הכנת מנת הקפה הספציפית של אותו רגע כיוון וככל שהפולים חשופים יותר לאוויר איכותם יורדת ואתם תרגישו את זה בקפה שלכם, בנוסף הקפידו לנקות את המיכל אחת לשבוע לפחות כדי להוציא החוצה אבקת קפה שנטחנה כבר לפני זמן מה וערבובה יחד עם תערובת הטחינה החדשה שלכם עלול לפגוע בטעם, אך גם כדי למנוע הצטברות חיידקים במיכל.